Exploreaza România în Sărbătorile de Paște: Destinații Perfecte pentru Copiii de Toate Vârstele

Exploreaza România în Sărbătorile de Paște: Destinații Perfecte pentru Copiii de Toate Vârstele
Paștele este una dintre cele mai așteptate sărbători în România, o perioadă în care familia se adună pentru a celebra tradițiile, bucurându-se de momente speciale împreună. Pentru copii și părinți, este o ocazie minunată de a descoperi bogăția culturală și peisajele pitorești ale țării. De la excursii în sate tradiționale la explorarea monumentelor istorice și aventuri în natură, există o mulțime de activități educaționale și distractive pregătite pentru micuții călători în timpul sărbătorilor de Paște în România.

A noastra draga tara ofera o mulțime de locuri minunate de vizitat și activități de desfășurat, potrivite pentru toate vârstele. De la orașe istorice la peisaje naturale impresionante, iată câteva sugestii pentru excursiile de Paște cu cei mici.

 

1. București – Orașul Înviat

Capitala României este un loc plin de viață și de evenimente în timpul sărbătorilor de Paște. În București, copiii se pot bucura de diverse activități, precum:

 • Vizitarea Pieței de Paște de la Muzeul Satului, unde vor descoperi meșteșugari care își etalează talentul, produse tradiționale și spectacole folclorice.
 • Participarea la paradele de Paște organizate în diverse zone ale orașului, unde vor avea ocazia să vadă costume populare, dansuri tradiționale și alte manifestări culturale.
 • Vizitarea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, unde copiii pot învăța despre tradițiile și obiceiurile de Paște din diferite regiuni ale României.

                                        

2. Bran – Întâlnire cu Legenda

Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute și vizitate obiective turistice din România. Situat în Munții Bucegi, acest castel fascinant este asociat cu legenda lui Dracula și este o destinație potrivită pentru o excursie de Paște în familie. Aici, copiii vor avea ocazia să descopere poveștile cavalerilor și prințeselor, să exploreze interiorul castelului și să se plimbe prin grădinile frumos amenajate.

                                        

 

3. Sighișoara – Orașul Cetății

Sighișoara este un oraș medieval fermecător, situat în inima Transilvaniei. Cu case colorate, străduțe pietruite și o atmosferă de basm, acest oraș este perfect pentru o escapadă de Paște cu copiii. Printre activitățile potrivite pentru cei mici se numără:

 • Vizitarea Cetății Medievale, unde vor putea explora turnurile, zidurile și casele vechi.
 • Participarea la Festivalul de Paște organizat în Piața Cetății, unde vor putea lua parte la diverse activități distractive, precum pictura ouălor sau confecționarea decorațiunilor pascale.
                                              
 

4. Delta Dunării – Întâlnire cu Natură

Delta Dunării este una dintre cele mai frumoase și pitorești zone naturale din România. Pentru o vacanță de Paște relaxantă și plină de aventură în familie, puteți alege să vă petreceți câteva zile în Delta Dunării. Aici, copiii vor putea:

 • Face excursii cu barca sau canoea pentru a admira flora și fauna sălbatică din zonă, inclusiv păsări rare și specii de pești.
 • Participa la plimbări cu bicicleta sau drumeții în natură, explorând frumusețea peisajelor și a satelor pescărești din jur.
                                         
 

5. Sibiu – Orașul cu Trei Piețe

Sibiu este un oraș cu o atmosferă boemă și plin de farmec, perfect pentru o vacanță de Paște în familie. Aici, copiii se pot distra și învăța multe lucruri interesante, cum ar fi:

 • Vizitarea centrului vechi al orașului, cu clădirile sale istorice și străduțele înguste.
 • Participarea la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Gulliver”, care are loc în perioada sărbătorilor de Paște și oferă numeroase spectacole și activități interactive pentru cei mici.
                                                   
 

6. Cluj-Napoca – Orașul Cultural al Transilvaniei

Cluj-Napoca este un oraș vibrant, plin de viață și de evenimente culturale în timpul sărbătorilor de Paște. Pentru o experiență memorabilă în familie, puteți explora următoarele:

 • Vizitarea Muzeului de Etnografie al Transilvaniei, unde copiii vor putea învăța mai multe despre tradițiile și obiceiurile de Paște din diverse regiuni ale României, prin intermediul exponatelor și activităților interactive.
 • Participarea la spectacole de teatru și concerte organizate special pentru copii în diverse locuri din oraș, care vor aduce bucurie și distracție întregii familii.

                                                   
 

7. Brașov – Orașul Poetului

Brașovul este un oraș plin de istorie și de farmec, situat în inima Transilvaniei. Pentru o escapadă de Paște în familie, puteți lua în considerare următoarele activități:

 • Vizitarea Castelului Peleș din apropiere, unde copiii se vor putea bucura de o experiență regală în mijlocul naturii, admirând arhitectura impunătoare a castelului și grădinile frumos amenajate.
 • Participarea la tururile ghidate ale centrului vechi al orașului, unde copiii vor putea descoperi istoria și legendele locale, vizitând principalele atracții, precum Biserica Neagră și Piața Sfatului

                                                     
 

Aceste 7 destinații vor aduce cu siguranță un plus de bucurie și de aventură în timpul sărbătorilor de Paște în România. Indiferent de alegerea făcută, important este să vă bucurați de timpul petrecut împreună în familie și să creați amintiri de neuitat alături de cei dragi.

De este important sa calatorim cu copilasii?

Calătoriile cu copiii sunt o experiență valoroasă din mai multe perspective și aduc numeroase beneficii atât pentru cei mici, cât și pentru întreaga familie. Iată câteva motive importante pentru care este benefic să călătorim cu copiii:

 1. Educație și învățare: Calătoriile oferă oportunități excelente pentru învățare și educație în afara mediului școlar. Copiii pot dobândi cunoștințe despre istorie, cultură, geografie, limbă și multe alte aspecte în timp ce vizitează locuri noi și interacționează cu oameni din diverse medii culturale.

 2. Dezvoltarea abilităților sociale: Interacțiunea cu persoane din alte culturi și mediile sociale îi ajută pe copii să își dezvolte abilități sociale importante, cum ar fi comunicarea, empatia și adaptabilitatea. De asemenea, călătoriile îi pot învăța să fie deschiși și toleranți față de diferențele culturale.

 3. Explorarea lumii naturale: Călătoriile în natură oferă oportunități excelente pentru a explora și învăța despre mediul înconjurător. Copiii pot descoperi frumusețea și diversitatea lumii naturale, dezvoltând astfel un respect și o preocupare pentru mediu.

 4. Consolidarea legăturii familiale: Timpul petrecut împreună în călătorii oferă familiei oportunitatea de a crea amintiri de neuitat și de a consolida legăturile afective. Momentele petrecute împreună într-un mediu nou și stimulant pot întări relațiile dintre părinți și copii

Pentru ca in aceasta calatorie, bagajul copilasului tau este foarte important...te invitam sa descoperi colectia noastra de produse si sa adaugi in valiza tot ceea ce iti va fi de folos in aceasta calatorie a cunoasterii. 

 

Suport clienti 8:00-16:00

0742560025 hello@confortfamily.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!